Quares bereidt bedrijfssites voor op een circulaire toekomst: TIR Haven van Brussel

 




Het TIR-centrum is een gebouw met 4 verdiepingen waarvan de gelijkvloerse en derde verdieping volwaardige logistieke verdiepingen zijn met hun eigen laad- en loskades. De tussenverdiepingen en het hoogste logistieke niveau zijn bereikbaar via twee goederenliften en een personenlift.

Wat ooit een revolutionair gestapeld logistiek gebouwencomplex was, heeft vandaag nood aan een nieuw verhaal. Quares Consulting & Product Development werkt daarom een masterplan uit dat inzet op 5 transitiethema’s: Duurzame Logistiek, Duurzame Mobiliteit, Circulaire Economie, een ondersteunend Ecosysteem en tot slot het bewerkstelligen van een Duurzame Ruimtelijke Organisatie. Zo kan het TIR-centrum zich klaarmaken voor een klimaat neutrale, circulaire toekomst.

Binnen het aspect circulaire economie kan TIR immers instaan voor haar eigen noden op het vlak van energie, warmte en water, maar ook materialengebruik en stromen. Jaarlijks valt er bijvoorbeeld 25720 m³ water op de daken van het gebouw dat nuttig ingezet kan worden.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Professor Dooms (VUB/3S group), met wie verschillende potentiĆ«le scenario’s tegenover elkaar afgewogen worden aan de hand van een Eclectische MultiCriteria-analyse. Daarnaast staat MS-A van Benoit Moritz in voor de architecturale ondersteuning, wegen Bollinger en Grohmann de technische mogelijkheden tegen elkaar af en maakt Traject de evaluaties binnen het thema mobiliteit.

Wenst u graag meer te weten over hoe we u kunnen bijstaan? Wij nemen graag de tijd om u te ontvangen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail