Quares medewerkers wandelen en fietsen 5.010km voor Villa Clementina uit Zemst.

Inzamelactie: Doneer uw nieuwjaarsaperitief

In een normaal jaar bulkt januari van de nieuwjaarsrecepties en relatiegeschenken. Quares schenkt dit jaar uitzonderlijk geen nieuwjaarscadeaus aan haar trouwe klanten gezien we ze niet persoonlijk kunnen overhandigen. In ruil steunt Quares de kinderopvang Villa Clementina uit Zemst financieel. Ook de medewerkers van Quares steunden Villa Clementina op hartverwarmende manier tijdens de kerstperiode en wandelden en fietsten 5.010km bij elkaar. 

Onze wandel- en fiets-challenge begon half november vanuit het sportcomité van Quares. We waren het moe om lijdzaam toe te kijken hoe Corona ons ‘in ons kot’ hield. Bovendien lag de 2de golf midden in de donkere eindejaarsmaanden. Inge Peeters van het Quares sportcomité kwam met een leuk initiatief. ‘Waarom proberen we niet met zijn allen naar het huis van de kerstman te gaan?’ Uiteraard niet in groep, maar elk op eigen tempo en rond zijn eigen kerktoren. Heen en weer vanuit Mechelen naar Rovaniemi in Finland, goed voor een tocht van 5.010 km!

Via een centrale Quares Strava club hielden we de kilometers bij en na enkele dagen konden we al rekenen op de steun van 37 enthousiaste Quares medewerkers. Al wandelend, lopend en fietsend maakten we kilometer na kilometer. Op 28 december, 43 dagen na de start, werden de laatste kilometers afgelegd en stond onze teller op 5.010 km. In groep slaagden we er in om elke dag 117 km af te leggen. Een fantastische prestatie van een fantastisch team.

Bij aankomst in Rovaniemi (Finland) beslisten we om deze actie nog extra kleur te geven door onze kilometers ook ten dienste te stellen van een goed doel. De Quares medewerkers mochten zelf goede doelen nomineren. Uiteindelijk behaalde Villa Clementina de meeste stemmen.

Villa Clementina is een geïntegreerde en inclusieve kinderopvang voor jonge kinderen met en zonder handicap. Ze bieden een veilig nest waar elk kind, ongeacht de zorgnoden, ontwikkelingsproblematiek of andere socio-economische-culturele verschillen, alle kansen krijgt om zich te ontplooien. In Villa Clementina heerst een warme, huiselijke sfeer waar een multidisciplinair professioneel team hand in hand werkt met 30 vrijwilligers. Ook sommige van de vrijwilligers hebben extra zorgnoden. Meer info is te vinden op www.villaclementina.be


Wilt u meehelpen om onze kilometers om te zetten in euro’s voor Villa Clementina?

Doneer dan nu uw nieuwjaarsaperitief!
  • Stort uw bijdrage aan Quares op IBAN BE66-0343-0625-6243 met vermelding “Villa Clementina”.
  • Stort u uw bijdrage liever rechtstreeks aan Villa Clementina, dan kan dat op IBAN BE89-7310-2437-7485.
  • Wenst u graag een fiscaal attest (vanaf 40EUR) dan is het ook mogelijk om Villa Clementina te steunen via de Koning Boudewijnstichting op IBAN BE10-0000-0000-0404 met vermelding 016/1830/00050.
Begin februari 2021 maken we het totaalbedrag van alle schenkingen, inclusief onze eigen bijdrage, integraal over aan Villa Clementina.




Wenst u graag meer te weten over hoe we u kunnen bijstaan? Wij nemen graag de tijd om u te ontvangen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail