“New Work”: Quares test technologische oplossingen in The Beacon om gezondheid en welzijn op kantoor te bevorderen

 


Op 15 september werd de aftrap gegeven van het project “New Work” in het kantoorgebouw van The Beacon aan de Sint-Pietersvliet in Antwerpen. Quares, Mensura, de woonzorgkoepel Amate, Revive, Bopro, Immogra, Van Wellen Group en Vooruitzicht, hebben mee hun schouders gezet onder dit project.  

Gedurende twee maanden kunnen de residenten en bezoekers van het kantoorgebouw gebruik maken van een twintigtal technologieën die de gezondheid en het welzijn op kantoor bevorderen. Een fysieke aanwezigheid op kantoor blijkt immers niet alleen ontzettend belangrijk te zijn voor de productiviteit, maar ook voor de creativiteit en de sociale contacten.

Als vastgoedbeheerder wil Quares de mensen gezond én productief houden. Kantoren zijn daarbij een belangrijke ontmoetingsplaats. Met “New Work” wil Quares het vertrouwen in een gezonde en veilige werkomgeving herstellen via technologische innovatie. Dit project is een stap richting ‘slimme kantoorgebouwen’ waarin digitale technologie het comfort, het welzijn en de duurzaamheid van de werkomgeving vergroot. 

Twee maanden lang worden enkele mogelijke oplossingen uitgetest in The Beacon, zoals een thermische camera om koorts te meten, sensoren en camera’s om de drukte in de inkomhal en de refter in real-time weer te geven, een virtuele receptie, contact tracing via QR codes en handenvrij sanitair. Dankzij Artificiële Intelligentie en computervisie kan men herkennen wie een mondmasker draagt. Dit kan de gebouwbeheerder of werkgever helpen om de veiligheidsmaatregelen op kantoor aan te passen. Het naleven van de gezondheidsregels en het gebruik van de technologie wordt bovendien op innovatieve manier aangemoedigd via lichtsignalisatie. 

Begin november zullen de kantoorhouders aangeven welk van deze oplossingen een impact heeft gehad op hun veiligheidsgevoel en gedrag. 


Wenst u graag meer te weten over hoe we u kunnen bijstaan? Wij nemen graag de tijd om u te ontvangen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail