Herontwikkeling AZ Sint-Maarten kan rekenen op bijna 1,4 miljoen euro dankzij succesvolle sloopsubsidiebegeleiding van Quares

  

Op de site van het voormalige ziekenhuis Sint-Maarten te Mechelen ontwikkelt projectontwikkelaar Ciril een nieuwe gemengde ontwikkeling waarbij aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspanning hand in hand gaan.

Eind 2018 stopte het ziekenhuis haar activiteiten op deze site. Om ruimte te geven aan een nieuwe invulling moest een groot deel van de ca. 10.000 m² grote site afgebroken worden. Via sloopsubsidies ondersteunt de Vlaamse Regering initiatiefnemers die verlaten bedrijfssites aanpakken en opnieuw in gebruik nemen. Als vastgoeddienstverlener met zetel in Mechelen stond Quares aan de zijde van Ciril van bij de aankoop van de site. “Dankzij het vertrouwen die Ciril in Quares stelde konden we hen volledig ontzorgen in de opmaak, begeleiding, indiening en uitvoering van dit sloopsubsidiedossier”, zegt Bart De Smedt, Chief Innovation Officer bij Quares. 

“De voorbereiding van een dergelijke dossier vraagt specifieke technische, juridische en administratieve kennis. Wij zijn blij dat Quares ons met raad en daad heeft bijgestaan en eveneens alle zeilen heeft bijgezet om dit dossier tijdig en succesvol goedgekeurd te krijgen”, zegt Pieter Vanhout, Managing director bij Ciril. 

Op deze unieke locatie, gelegen tussen de vaart en de historisch binnenstad van Mechelen, begint men aan het opbouwen van een nieuwe en duurzame buurt. Centraal in het concept ligt de groene leefstraat, het nieuwe park en de collectieve deeltuin waardoor de integratie en de sociale verweving gevoed worden. Rondom deze groene ader liggen de BEN woningen en appartementen, het hotel en de retail locaties; allen op wandelafstand van het station, de vaart en de binnenstad.  

 “Het gaat hier om een strategisch gelegen, binnenstedelijk project van meer dan 1 ha. Door hergebruik van gebouwen en terreinen zorgen we voor kernversterking en voorkomen we dat elders nieuwe open ruimte aangesneden moet worden”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Eveneens Viceminister-president Bart Somers (Open VLD) is tevreden met de nieuwe groeikansen voor zijn stad. 


Wenst u graag meer te weten over hoe we u kunnen bijstaan? Wij nemen graag de tijd om u te ontvangen.

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail